Kandidátom na predsedu PSK za stranu Most-Híd bude Milan Kručay

30.09.2009 Prešov

Kandidátom strany Most-Híd na pozíciu predsedu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) bude bývalý vysokoškolský pedagóg Milan Kručay.
TASR to dnes potvrdil krajský predseda strany Most-Híd Marián Straka.
\"Osoba Milana Kručaya, ktorého verejnosť pozná ako zanieteného športovca, je symbolom slušnosti, úcty človeka k človeku, humanizmu a tolerancie. Sme presvedčení, že Milan Kručay osloví obyvateľov nášho kraja a v prípade zvolenia prinesie do politického života na základe svojich skúseností nové myšlienky, \" uviedol Straka. Zároveň dodal, že Kručay nie je členom ich politickej strany.
Milan Kručay sa narodil 10. decembra 1935 v Prešove. Študoval na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Pôsobil ako vysokoškolský učiteľ na Katedre telesnej výchovy v Prešove UPJŠ Košice. V rokoch 1997 až 2004 vykonával funkciu prezidenta Slovenského Červeného kríža.
Kandidatúru na pozíciu prešovského župana oficiálne oznámil súčasný predseda PSK Peter Chudík (Smer-SD), ktorého bude podporovať aj ĽS-HZDS. O hlasy voličov sa s bude v nadchádzajúcich voľbách uchádzať aj bývalý europoslanec Ján Hudacký (KDH), pričom ho podporí SDKÚ-DS. Ďalším kandidátom na má byť terajší primátor Prešova Pavel Hagyari, ktorý mieni svoju kandidatúru oficiálne oznámiť v piatok.
 

Vyberte región